Intermezzo Caffe


Tradicionalna Intermezzo kafa je mešavina sorti iz Brazila, Centralne Amerike i Indije. Izvorni način pripreme, koji je sačuvan kod nas, visoko je zahtevan, budući da se ekstrakcija aromatičnih sastojaka kafe odvija ne samo tokom pripreme kuvanja u džezvi – već i za vreme ispijanja, jer čestice kafe ostaju i u šoljici.

Intermezzo je pronašao modus prženja koji iz pojedinačnih sorti izvlači maksimum, pa fino mlevena tradicionalna mešavina ostavlja u šoljici spoj ukusa plemenitih Arabika uz treptaj reskosti Robusti.


Filtriranje rastvorene mlevene kafe na različitim ručnim ili električnim aparatima je stil pravljenja i konzumiranja ovog napitka najčešće primenjivan na svetu. Raznovrsni načini pripreme imaju uvek za rezultat kafu izuzetne pitkosti čiji ukus i aroma otkrivaju sve diskretne karakteristike primenjene mešavine. Intermezzo priprema filter mešavinu sastavljenu od Arabika različitih svojstava tako da u napitku preovlađuje neizmerna mekoća kroz koju se ističu sve prepoznatljive, a nenamatljive nijanse ukusa.

Od domaćih proizvođača jedino Intermezzo nudi kupcima I filter kafu bez kofeina. Najmlađi artikal, pogodan za konzumacije tokom celog dana, velikom brzinom osvaja tržište, zadržavajuću pri tome sve suptilne nijanse standardne Intermezzo filter mešavine.



Intermezzo precizno prati savremeni trend korišćenja isključivo najkvalitetnijih Arabika pri spravljenju espresa. Intermezzo espresso mešavina je više nego uspešan izlet u ovakvu neitalijansku, atipičnu varijantu napitka. Vrhunske Arabike, smešane bez ijednog zrna Robuste, predstavljaju mešavinu koja je prava majstorija Intermezzo inženjeringa. Namenjena je istinskim uživaocima u epresu, onima bez pretenzija da u kafi nađu samo kofeinski užitak i u sebi spaja mekoću brazilskih, aromatičnost centralnoameričkih, punoću azijskih I oštrinu afričkih Arabika u čaroban splet ukusa.

Eliminacija kofeina iz sirove kafe, a samim tim i iz konačnog napitka, jedan je od novijih svetskih trendova. Bez obzira na brojna uverenja o neškodljivosti kofeina u dozama kakve ima šoljica kafe, postoje konzumenti koji ne mogu ili ne žele da sa omiljenim napitkom unose i kofein. Savremeni postupak dekofeinizacije uspešno iz željenih sorti sirove kafe uklanja samo kofein ne narušavajući integralna aromatična svojstva. Na taj način Intermezzo espresso bez kofeina ostaje veoma bliska standardnoj espresso mešavini i omogućava da se neograničeno uživa u aromi i savrešenom ukusu espresso kafe.

IME - Na tržištima aparata za espresso širom sveta, ovo ime, po kvalitetu proizvoda i popularnosti, nema pravu konkurenciju. Birajući La Cimbali aparat za espresso birate prvoklasnu marku.
TRADICIJA - Pojam dobre kafe vezan je za Italiju, zemlju sa bogatom tradicijom ovog napitka. U svaki proizvod kompanije La Cimbali ugrađeno je preko devedeset godina iskustva italijanskih majstora espressa.
NAJMODERNIJA TEHNOLOGIJA - Cilj kompanije La Cimbali je šoljica savršenog espressa. Da bi se on dostigao, kompanija koristi najsavremeniju tehnologiju, koja maksimalno pojednostavljuje proces pripreme i obezbeđuje vrhunski kvalitet napitaka.
TEHNIČKA PERFEKCIJA - Kada je tehnološki kvalitet u pitanju, La Cimbali je neprevaziđen. Za proizvodnju aparata se koriste samo najkvalitetniji materijali i delovi, od kojih je većina La Cimbali inženjerskih rešenja patentirana i zaštićena.
POUZDANOST - Kapacitet prosaečnog La Cimbali aparata je 150 kafa na sat. Ovi aparati su projektovani tako da obezbeđuju stalnost svih parametara pripreme, pre svega temperature i pritiska, čime pružaju postojanost kvaliteta napitaka.
JEDNOSTAVNOST - Kompjuterski vođeni procesi omogućavaju da samo jednim pritiskom na dugme birate i pravite željeni napitak. Jednostavnost je geslo kompanije La Cimbali još od njenog osnivanja.
SERVIS - Obezbeđujemo potpuno tehničko održavanje i kontrolu aparata. Aparati se redovno kontrolišu i čiste, a ana svakih 30kg kafe koji prođu kroz aparat sprovodi se tehnička provera ispravnosti.

O KAFI


Jedna reč za složeni svet u kome se prepliću nauka, tradicija, trgovina i uživanje, za industriju u kojoj je zaposleno preko dvadeset miliona ljudi na svetu, za omiljeni napitak čovečanstva, koje godišnje popije preko četiri stotine milijardi šoljica kafe. Jedna reč koja povezuje čitav svet – od plantaža u tropima do miliona domova širom planete.

Jedna reč koja označava i biljku i zrno i mirisnu prženu mešavinu i na kraju i sam napitak. Jedna reč za plamenitu strast svih avanturista duha koji tragaju za perfekcijom u ovom, samo naizgled malom aspektu ljudskog života.

Jedni smo od tih koji su svoj život posvetili upoznavanju i istraživanju sveta kafe. Šoljica savršene kafe postala je životni cilj koji delimo sa svojim saradnicima….

O
vaj sajt posvećujemo svim tragačima za savršenstvom koji žele da upoznaju svet kafe i sa nama podele ljubav prema ovom napitku.